Σχετικά με εμάς

Το Πανεπιστήμιό ΜΟΥ

Κοινοτικές μουσικές δράσεις για τους φοιτητές και το προσωπικό του ΕΚΠΑ

Καλώς ήρθατε στην πιλοτική ιστοσελίδα του τομέα καλλιτεχνικών δράσεων  της Νέας Μονάδας Βιοψυχοκοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών και Προσωπικού του ΕΚΠΑ (διευθυντής: Καθ. Χ. Χ. Παπαγεωργίου, Αιγινήτειο Νοσοκομείο).  Η Νέα Μονάδα είναι μια συνεργασία μεταξύ του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Φιλοσοφικής Σχολής, και πολλών άλλων τμημάτων και δομών που υπάγονται στο πανεπιστήμιο.

Καθώς η επίσημη ιστοσελίδα της που θα περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων της Μονάδας είναι υπό κατασκευή, στην παρούσα σελίδα μπορείτε να βρείτε τα άμεσα προσφερόμενα πιλοτικά προγράμματα που σχετίζονται με τη μουσική.

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα προγράμματα αυτά εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, την ώρα που το πανεπιστήμιο είναι άδειο, οι φοιτητές είναι μακριά και οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι. Οι δυσμενείς συνθήκες εντείνουν την κατάσταση αποξένωσης ανάμεσα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.  Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους φοιτητές και το προσωπικό του ΕΚΠΑ ένα ανθρώπινο περιβάλλον υποστήριξης μέσω της μουσικής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του  ΕΚΠΑ να γίνει  το “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΥ”.

Την επιστημονική επιμέλεια του καλλιτεχνικού άξονα έχει το Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Επισκεφτείτε το Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας

Επισκεφτείτε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Δείτε παρακάτω τις πληροφορίες για τα προγράμματα, δηλώστε συμμετοχή στο  music@ekpamou.uoa.gr  για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, και σας περιμένουμε! Τα προγράμματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται διαφορετικές μέρες και ώρες, ξεκινούν ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, και το καθένα έχει διάρκεια 6 εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να έχετε μουσικές γνώσεις, μόνο επιθυμία για συμμετοχή!

Οι συντονιστές μας

Επιστημονική επιμέλεια:

Δρ. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας, Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Δρ. Χριστιάνα Αδαμοπούλου, Μουσικοθεραπεύτρια, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια,

Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας, Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Για πληροφορίες και συμμετοχές: music@ekpamou.uoa.gr