Κιθάρα Express

“Μια κιθάρα κατεβασμένη από το πατάρι, αγαπημένα τραγούδια και θετική διάθεση, και είμαστε έτοιμοι για την κλασική μας συνταγή. Για όσους ξεκίνησαν μουσική κάποια στιγμή και την άφησαν στην “άκρη”, για όσους θέλουν να “γρατζουνάνε” την κιθάρα τους και να τραγουδούν μόνοι ή με  την παρέα τους, για όσους πάτησαν αναβολή στο όνειρο να μάθουν ένα μουσικό όργανο, και φυσικά για όλους εμάς που αγαπούμε πολύ τα τραγούδια, το Κιθάρα Express είναι εδώ και σας περιμένει για επιβίβαση!”

Το πρόγραμμα Κιθάρα Express (Home Edition) αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση εκμάθησης και χρήσης της κιθάρας. Η κιθάρα κουρδισμένη σε εναλλακτικά κουρδίσματα και διαμορφωμένη ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, γίνεται μία γέφυρα για ταχεία και εύκολη πρόσβαση αρχαρίων στη μουσική και στην εκμάθηση ενός οργάνου συνοδείας. Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει το τραγούδι, η χρήση της φωνής και η έκφραση μέσα από αυτή. Με βασικά εργαλεία την κιθάρα, τη φωνή και τα τραγούδια, δημιουργείται μία μουσική ομάδα, που βασικό άξονα έχει την έκφραση μέσω της μουσικής. Στη διαδικτυακή μορφή του, το πρόγραμμα Κιθάρα Express, αντλεί εργαλεία τόσο από τη συγχρονισμένη και την ασύγχρονη διαδικτυακή μάθηση, μέσα από εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις, βίντεο διδασκαλίας, και πρόσθετο ηχητικό υλικό για την ακουστική καλλιέργεια των συμμετεχόντων. Η πρότερη γνώση μουσικής και κιθάρας δεν είναι απαραίτητη.

* Δεκτοί γίνονται συμμετέχοντες που διαθέτουν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα με έγχορδα νυκτά (μαντολίνο, τζουράς, μπαγλαμάς, τρίχορδο μπουζούκι, μπουζούκι).

** Το πρόγραμμα Κιθάρα Express πραγματοποιείται από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ) για την ηλικιακή ομάδα των 65+.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Κική Κέρζελη

Επιστημονική Υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Ημέρες και ώρες μαθημάτων: Κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες

Πληρφορίες Εργαστηρίου

  • Ημερομηνία Έναρξης: 15 Μαρτίου
  • Ημέρες Εργαστηρίου: -
  • Ώρες Εργαστηρίου: 18:00 - 19:30

Συντονίστρια:

Κική Κέρζελη

Εκδήλωση ενδιαφέροντος